Mijn dochter studeert af als gynaecoloog. Een toepasselijker cadeau kon ik niet bedenken.
Ze was echt verrast en vond het super leuk dat ik zoiets voor haar gevonden had.
Nu hangt de Zaadcel trots aan de muur van de woonkamer. De reacties van gasten zijn erg leuk.
Het blijft lachen als je ernaar kijkt :)


zaadcellen-Nicole630

Toen ik voor de eerste keer de zaadcellen in keramiek zag, gemaakt door Anja was ik op de eerste plaats getroffen door de mooie basic vormgeving. Levensecht en toch ook weer niet door de afmetingen en het toegepaste materiaal. De kleur van de zaadcellen (een kleikleur) sprak mij ook erg aan. Zonder franje want dat had dit werk ook niet nodig. De vorm was voor mij belangrijker dan de kleur.
Aangezien mijn echtgenoot gynaecoloog is, zag ik hierin meteen een mooi kunstwerk als cadeau voor hem. Het is gerelateerd aan zijn werk want zonder ZAAD zou hij immers werkeloos zijn.
Wij kochten uiteindelijk zes stuks. Ons gezin bestaat uit zes personen en dus zijn wij gevormd uit o.a. zes zaadcellen zo was onze gedachte. Allemaal anders en dus ook zes verschillende zaadcel-kunstwerken.
Inmiddels hangen ze bij ons in de leefkeuken aan de wand en vormen ze voor onze jongere en oudere gasten vaak een gespreksonderwerp. Vriendjes en vriendinnetjes van onze 4 kinderen hoor ik vaak zacht zeggen: “zijn dat nou zaadcellen die daar hangen?”. De cellen werpen vragen op en er wordt ook vaak heel hartelijk gelachen als wij stellen dat bij ons het ZAAD aan de muur hangt.
Wij zijn zeer gehecht aan onze zaadcellen en de fantasie en discussie die ze met zich meebrengen. Bij ons hangen ze maar liggend in een groep zijn ze ook prachtig. Kortom een uniek kunstwerk.

Nicole Snijders-Vrouenraets