Een kroonjaar vier je met de Tantes van keramiek

-Wat was de aanleiding?
Voor mijn 40ste verjaardag mocht ik een kunstwerk uitzoeken van mijn moeder. Na me georiënteerd te hebben heb ik besloten dat het een Tante van keramiek zou worden.

-Waar was je naar op zoek?
Een Tante. Het liefst in de kleuren blauw en rood.

-Waar zat de twijfel?
Bij binnenkomst in het atelier viel mijn oog meteen op “de tweeling.”

Zelf noemde ik het beeld de zusjes omdat ik zelf 2 dochters heb.

-Hoe ging het proces ?
Omdat ik bedacht had een tante te kopen heb ik een mooie tante uitgezocht.

Deze heb ik naast de tweeling gezet en hier heb ik een foto van geknipt, zodat ik over mijn keuze nog na kon denken. Op weg naar huis wist ik eigenlijk al dat ik graag de tweeling zou krijgen.  

Ook omdat ik dit beeld van mijn moeder kreeg. Ze is zelf van een tweeling en mijn vader was tweeling van sterrenbeeld. Zo is de cirkel rond.

-Hoe bevalt het nu in huis?
Prachtig! Ik ben er heel blij mee.

-Wat voor reacties krijg je erop?
Mooie reacties. De mensen die het opvalt vinden het erg mooi.

Dank je wel Anja 

Groeten Ruth


tantes01 Mijn Tante heb ik jaren verzorgd. Ze had geen man en kinderen en we hebben altijd een warme band gehad. Toen ze was overleden bleek dat ze me financieel had bedacht. De Tantes van Anja  was ik al vaker tegengekomen en ik vond ze altijd al erg leuk. Ik ben heel blij dat ik nu twee Tantes uit heb mogen zoeken. Ze hebben een prachtig plaatsje in de woonkamer. Een dierbare herinnering. Familie Vermeer


Hallo, wij behoren tot de oudste generatie tantes maar we zijn nog lang niet sleets en we zijn nog helder van geest. Dat komt omdat we elkaars gezelschap hebben én omdat we veel met de jeugdige mens omgaan. Wij wonen namelijk op Basisschool Sint Martinus in Venlo. Je kunt aan ons zien dat we nogal primair reageren in zowel taal als kleur en vorm. We gaan ook met cijfers en getallen om maar je kunt ons echt niet berekenend noemen. Wel hebben we nog steeds de neiging om op leereffecten te letten. Al wordt dat minder met de jaren… We kunnen steeds beter van stilte genieten en dat lukt vooral goed in vakanties! De SM tantes

tantes-SM


Mijn Tantes heb ik gekregen van mijn collega’s bij mijn afscheid. Ze hadden er een toepasselijk verhaal omheen gebreid. Ik kijk er dagelijks met veel plezier naar.


Zelf vind ik dat ik een Tante en een Ome heb. Het is bijzonder leuk dat ze overal goed staan. Ze reizen steeds rond van boekenkast, naar vensterbank, naar salontafel.


Het eerste bezoek aan Anja’s atelier was een verademing Maar mijn oog viel op 2 tantes Eentje met een kroontje en een andere met een kreeft op het hoofd Meteen verliefd op deze tantes Eentje voor mijn zoontje als hij 40 wordt en de andere voor mijn dochter Deze heb ik op mijn 40ste verjaardag cadeau gedaan Een andere aankoop is de aankoop van een tante met een muzieksleutel op haar buik Deze is voor mijn muzikale zoon De andere een big mama met het hart op de goede plek oftewel een groot hart deze is voor mijn hartelijke dochter Het is zo leuk aan die tantes, ze krijgen zo een heel eigen leven en verhaal