Achtergrond:

De Tantes van keramiek zijn al jarenlang een gezellig en gewild cadeau. De houding, kleuren of materialen die ze bij zich hebben zorgen dat er een link is qua hobby, beroep of passie. Ook worden de Tantes van keramiek regelmatig als relatiegeschenk gegeven zowel binnen als buiten Nederland. Het is een mooie traditie waarin objecten, die in ere mogen worden gehouden, een nieuwe plaats krijgen.

tante van keramiek

Het verhaal van De Tantes van keramiek:

In 2006 ontstond het idee om allerlei materialen een nieuwe plaats te geven in een kleurrijke Tante. De Tantes zijn de mensen die ik dagelijks tegenkom. Ook het plezier van het creëren is heel belangrijk. Mijn Tantes hebben altijd van alles te vertellen, zo is het ook met deze Tantes. Ze vertellen over het samengaan van klei en andere materialen (zoals glas en metaal) en over het samengaan en verwerken van verschillende glazuren. Tantes van keramiek zijn levendig en gezellig om je heen. Het maakt niet uit waar je ze neerzet, salontafel, boekenkast of vensterbank. Ze voelen zich bij je thuis. Heb je ze gekozen, of heeft iemand er een zorgvuldig voor je uitgekozen, dan horen ze bij jou. Iedere dag is er een Tante die je toelacht en die graag in je omgeving verblijft. De Tantes zijn niet altijd dames, het kunnen ook heren zijn, maar Omes, dat klinkt niet zoals Tantes, vandaar dat ze allemaal Tantes zijn gaan heten.

Doel:

Het doel van De Tantes is gezelligheid en levendigheid te brengen. Stil te staan bij speciale momenten en herinneringen. Ze zijn ook blij dat iedereen een uniek kunstwerk in zijn omgeving kan hebben. Ze willen dat iedereen zich speciaal kan voelen.

Jouw speciale Tante:

Wil jij iets bijzonders een nieuwe plaats geven in een Tante van keramiek? Aarzel dan niet om contact met Anja van Rijen op te nemen.

Hoe zijn de Tantes van keramiek gemaakt:

De Tantes van keramiek ontstaan uit verschillende soorten klei en ze zijn gemaakt met draai en opbouwtechniek. Ze worden per stuk gemaakt, er komt geen mal aan te pas. Het eindresultaat van een Tante is afhankelijk van een heleboel factoren: de kleisoort, de dikte van het glazuur en zelfs de plaats in de oven tijdens het bakken. Daarom is elke Tante van keramiek uniek en heeft elke Tante van keramiek haar eigen verhaal.

In de loop van de tijd zijn er al verschillende soorten Tantes van keramiek ontstaan.

* Kleine moderne Tantes * Tantes van Nu ongeveer 25 cm hoog * Grote Tantes ongeveer 40 cm hoog * Imposante Tante extra groot

Zorg:

Tantes van keramiek zijn van keramiek en kunnen kwetsbaar zijn. Ik ga er vanuit dat er zorgvuldig mee om wordt gegaan. Mocht een Tante iets gaan mankeren dan wil ik graag helpen om haar weer op de been te krijgen.

High Tea:

De Tantes van keramiek kun je vinden onder de kop AANBOD. Eens in de zoveel tijd organiseren ze een High Tea om je kennis te laten maken met de nieuwste generatie. Schrijf je hier in als je op de hoogte wilt worden gehouden.

Voornaam:

Achternaam:

Emailadres: