Categorie by :

logo-anja-van-rijen

Kijken naar Kunst

Leer kijken naar Kunst en ga het zien!

Je hebt het vast ook wel eens meegemaakt. Je bekijkt een expositie met een aantal mensen. Er is heel veel te zien. Echt genieten. Maar als iemand vraagt wat je ervan vindt kun je het moeilijk verwoorden en kom je niet verder dan “Ik vind het mooi” of “Ik vind het lelijk”.

Wil je meer kunnen zeggen over een kunstwerk dan “Ik vind het mooi” of “Ik vind het lelijk”? Maar denk je dat je hiervoor veel verstand van kunst moet hebben? Als kunstenaar verklap ik je een groot geheim: het is slechts een kwestie van goed kijken. En ik ga je dat leren.

Als beeldend kunstenaar krijg ik regelmatig vragen van mensen over kijken naar kunst. Als kunstenaar vind ik het een uitdaging om je hierbij te helpen. Zodat jij snel en gericht leert kijken en vlot kunt verwoorden wat je ziet. Een betrokken benadering die vertrekt vanuit de toeschouwer. Niet vanuit de kennis van de kunstgeschiedenis maar vanuit iets wat iedereen kan namelijk: kijken.

 Voor wie is deze cursus:

  • als je belangstelling hebt voor beeldende kunst
  • als een betrokken benadering die vertrekt vanuit het kijken je aanspreekt
  • als je nieuwsgierig bent naar wat je allemaal over een kunstwerk kunt vertellen
  • als je het leuk vindt in een kleine groep iets te leren
  • als je zin hebt in actieve, inspirerende, leerzame bijeenkomsten

Hoe ziet het programma eruit:

We beginnen met koffie en vlaai. Daarna gaan we samen actief kijken naar kunst, op een eenvoudige toegankelijke manier. Je leert snel, zonder ingewikkelde poespas. Je zult merken dat je al best veel weet. Door het vertellen over het kunstwerk dat je aanspreekt, leer je te verwoorden wat je ziet. Gedachten en gevoel te beschrijven en uit te spreken. Vragen van anderen zorgen voor een verdieping hiervan. Verder ga ik je uitleggen wat de beeldaspecten zijn. Wat je kunt zien aan materialen en technieken komt vanzelfsprekend ook aan bod.

Wat heb je dan geleerd:

Na het volgen van deze verrijkende en prikkelende bijeenkomsten weet je hoe je iets over een kunstwerk kunt vertellen. Kunst verandert je blik op de wereld. Je ziet veel meer in bestaande kunstwerken. Zoals dat beeld op de rotonde waar je dagelijks voorbij rijdt. Of kun je meer vertellen over het kunstwerk dat bij je vrienden in de woonkamer staat.

Wat neem je mee:

Je neemt een afbeelding van een kunstwerk mee. Het kunstwerk dat echt “iets” bij je oproept, waar je iets mee hebt. Door te benoemen wat je ziet zal voor jezelf steeds duidelijker worden waar jou voorkeur naar uitgaat in de kunst. Je leert niet alleen kijken naar en praten over kunst, maar ontwikkelt zo ook je eigen smaak nog verder.

De bijeenkomsten vinden plaats in mijn atelier. Voor jullie leuk om te kijken en voor mij handig omdat ik, indien nodig, allerlei materialen tevoorschijn kan toveren.
Anja-Duitsland-320Als beeldend kunstenaar maak ik vrij werk en Kunst Speciaal voor jou

Kosten:

Voor 3 bijeenkomsten betaal je € 75. Dat is inclusief de locatie, een versnapering en alle materialen die we gebruiken.

Kleine Groep:

De groep wordt niet groter dan 6 personen zodat je alle tijd hebt om jouw vragen te stellen en je ervaring te delen. Zo kan ik je echt persoonlijk helpen.

Locatie:

Ik ontvang je graag in mijn atelier aan de Steylerstraat 39 te Tegelen. Op aanvraag is ook een andere locatie mogelijk, jij regelt dan de locatie en minimaal 5 personen. Ik kom de workshop dan in jouw regio geven.

Data:

Er is geen nieuwe cursus gepland.
Als je 6 personen bij elkaar hebt geef ik de cursus graag. We kunnen dan samen naar geschikte data kijken.

Kijkgarantie:

Omdat ik ervan overtuigd ben dat ik je verder kan helpen met het Kijken naar Kunst, krijg je van mij een Kijkgarantie. Als je na de eerste bijeenkomst vindt dat je niets geleerd hebt krijg je het gehele bedrag terug.

Aanmelden:

Kortom , Kennis van kunstgeschiedenis is niet nodig. Ik leer je Kijken naar Kunst.
Meld je nu aan voor Kijken naar Kunst. vol=vol
Je ontvangt een e-mail ter bevestiging. Let op deze kan ook in je Spam of "ongewenste mail" box aankomen.

Naam:

E-mailadres:

Mocht je graag willen deelnemen, maar verhinderd zijn op deze data : laat het mij weten

Vriendelijke groet,
Anja van Rijen beeldend kunstenaar
Kunst Speciaal voor jou

PS: Wil jij je kijkvermogen vergroten? Geef je dan nu snel op!